A 2014 és 2020 közötti időszakban jelentős beruházások várhatóak hazánkban a kerékpáros közlekedés téren – mondta el Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára az újonnan kialakított balatonekenesei kerékpáros élménypark és pihenőhely átadásán, 2014. szeptember 22-én. 

 

Hegmanné Nemes Sára beszédében kitért arra is: a kormány elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák, így a kerékpározás térnyerését. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt öt évben különböző támogatási források felhasználásával mintegy 610 kilométer kerékpárút épült. Hozzátette: a most megkezdődött uniós költségvetési ciklusra vonatkozó Komplex Kerékpáros Program célul tűzte ki, hogy a jelenleg használható 4000 kilométer kerékpárúthossz 2020-ra további 1000-1500 kilométerrel bővüljön.


Tömör István, Balatonkenese polgármestere hangsúlyozta: a kerékpáros turizmus fejlesztésére eddig is kiemelt figyelmet fordított a település. A jelenlegi fejlesztés célja, hogy azok a biciklisták, akik a balatoni térségeket összekötő kerékpárutakon haladnak, megálljanak Balatonkenesén, hozzájárulva a helyi turizmus fejlődéséhez. A Bringapark és a kerékpáros pihenő remek lehetőséget kínál minderre – tette hozzá a polgármester.

 

A most átadott, hazánkban egyedülálló Bringapark két részből áll: egy 4-6 éves gyermekek számára épült ügyességi tanpályából és egy 7-14 éveseknek készült élménypályából. A beruházás keretében a Balatoni Bringakörút, a Balatonkenesei Panoráma Bringakör és a Bringapálya forgalmának kiszolgálására összetett szolgáltatást biztosító létesítmény jött létre. Az épület fedett terasszal, öltözővel, zuhanyzóval, zárható kerékpártárolóval, SOS-szervizzel, gyermek kerékpár- és bukósisak-kölcsönzővel, wifi-használati lehetőséggel, E-bike (elektromos kerékpár) feltöltő-állomással, kerékpárosútvonal-információkkal és kerékpármosóval áll a bringások rendelkezésére.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.