ev 5704430 640

Magyarország 2025 végéig körülbelül 920 milliárd forint állami támogatás adására kapott jóváhagyást az Ideiglenes Válság- és Átállási Keret (TCTF) keretében az Európai Bizottságtól.

A TCTF célja az orosz–ukrán háború kárainak enyhítése és az energiaátmenet elősegítése, a zöld átállást segítő iparágak fejlesztésével. Ennek érdekében az unió közel tízszeresére növelte a tagállami hatáskörben odaítélhető támogatásokat az eddigiekhez képest, és támogathatóvá tett új tevékenységeket is.

Magyarország a TCTF keretében a magyar költségvetéshez képest nagy összeggel, 2,36 milliárd euróval (kb. 920 milliárd forinttal) tervezi támogatni az öt kiemelt célt 2025 év végéig. Az öt kiemelt célból (akkumulátorok, napelemek, szélturbinák, elektrolizátorok, hőszivattyúk) hazánkban feltételezhetően a támogatás jelentős része az akkumulátoripar fejlesztésében fog jelentkezni.

Az EU-források hagyományosan elsősorban a lemaradó régiók felzárkóztatását szolgálták, azonban, mivel az energiaátmenet hangsúlyos iparágaiban való leszakadás a teljes uniós gazdaság számára veszélyt jelent, most még a leggazdagabb régiók is támogathatóak.

A TCTF egy komoly keret a nemzetállamoknak a támogatásra, melynek célja, hogy a beruházások az Európai Gazdasági Térségben valósuljanak meg.

Bővebben: Telex.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.