apfel gd08c0ca84 640A Nemzeti Kulturális Alap a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat programjainak támogatására nyílt pályázatot hirdet, a Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat magyarországi színhelyein megvalósuló tevékenységek, akár 10 millió forint vissza nem térítendő összeggel történő támogatására. 

A pályázat a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat magyarországi színhelyein megvalósuló tevékenységek támogatására nyílt meg, amelyeknek a Kárpát-medence sajátos tájképét meghatározó, jellegzetes épületei a pajták, tárolók és kertek szolgáltatnak helyszínt.

A program célja a portákhoz kapcsolódó törekvéseknek és eseményeknek egy közös kulturális hálózattá szervezése, illetve a már meglévő és működő pajtákban zajló kulturális programok összehangolása.

A program abban nyújt támogatást, hogy ezek a helyek mind helyi, mind pedig regionális szinten közösségépítő és -formáló szerepet tölthessenek be. A pajták olyan kulturális közeggé válnak, ahol kiállítások, tematikus előadások, bemutatók és szakmai beszélgetések kerülnek megrendezésre.

A programsorozatok tematikái között

  • a népművészet,
  • a zene,
  • az irodalom,
  • az iparművészet és
  • az építőművészet

területek közül legalább egyet érinteniük kell, de akár összművészeti jellegűek is lehetnek.

A program a népi építészeti örökségvédelem szerepét is betölti, hiszen hozzájárul a hagyományos faluképek megőrzéséhez és azok sajátos értékére hívja fel a figyelmet.

A pályázat kiemelt célja az, hogy a kultúrpajtákat összekapcsolja a tündérkert mozgalommal.

A generációkon átívelő, hagyományokat mentő és gyűjtő Tündérkertek-program célja az őshonos gyümölcsfák visszaköltöztetése eredeti élőhelyükre, a kertekbe, mivel a fák ápolása és gondozása a továbbörökítés és visszatanulás szempontjából nélkülözhetetlen. Ily módon válnak a Tündérkertek közösségi terekké – akárcsak a pajták.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg pályázatonként legfeljebb 10 millió forint, és legalább 40 projekt támogatása lehetséges a rendelkezésre álló keretösszegből.

Pályázatot benyújtani az Nemzeti Kulturális Alap portálján keresztül 2022. június 29-én éjfélig lehet.

A felhívás itt érhető el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.