paragraph

A 2021. december 15-én megjelent Magyar Közlöny 2021. évi 229. számában a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet módosítása, mely alapján a Vidékfejlesztési Program egészül ki a költségnövekmény igénylés lehetőségével.

Az EMVA-ból finanszírozott projektek építésre irányuló projektelemével kapcsolatban felmerült költségnövekmény miatti támogatás növelését a kedvezményezett egy alkalmommal kezdeményezheti. Ha az adott felhívás eltérően nem rendelkezik, a projekt költségnövekménye vonatkozásában igényelhető támogatás nem lehet kevesebb, mint a támogatási kérelem benyújtásakor alkalmazandó Építési Normagyűjteményben meghatározott vonatkozó referenciaárak alapján számított támogatás 5%-a, de legalább ötmillió forint.

A kedvezményezett által biztosított önerő aránya a projekt támogatásának növelése esetén sem csökkenhet azzal, hogy az eltérő támogatási intenzitású tevékenységeket tartalmazó projekt esetén az önerő aránya tevékenységenként vizsgálandó. A költségnövekmény, az adott program érintett prioritásának a Kormány által meghatározott indikatív támogatási keretösszegén belül, vagy ha a Kormány a 44/C. § (4) bekezdése szerint a prioritásra maximális kötelezettségvállalási szintet határozott meg, úgy annak mértékéig rendelkezésre áll.

Az új paragrafust a 2020. január 1-jét követően benyújtott támogatási kérelmek alapján létrejött támogatási jogviszonyokra kell alkalmazni.

A módosítás 2021. december 15-től lép hatályba.

A módosítás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.