kopacs 1980296 640

A Magyar Falu Program keretében jelenleg a történelmi egyházak közösségi tér kialakítására, felújítására, valamint közösségszervező bértámogatására van lehetőség támogatási kérelmet benyújtani összesen mintegy 32 millió Ft értékben május 22-ig 5000 fő alatti településeken.  A közösségi terek mellett hamarosan újra várható egyházközségek részére gépjármű, illetve busz beszerzésére irányuló, szintén 100%-os támogatás!

A jelenleg nyitott kiírás célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének, valamint a fiatalok helyben maradásának elősegítését, és az elvándorlás visszaszorítását. Ezen célok elérésének egyik alappillére a történelmi egyházak által a helyi közösségi terek fejlesztése. A vallási közösségek a társadalom kiemelkedő fontosságú érték- és közösségteremtő tényezői, a nemzeti identitástudat ápolásával, erősítésével fontos szerepet töltenek be az ország életében. A felhívás a közösségi terek fejlesztésének támogatásával lehetőséget ad a települések társadalmi kohéziójának megerősödésére. Teret adva az egyházi közösségek számára, hogy a hagyományos vidéki közösségi élet megerősödjön, az alprogram esélyt ad a helyi közösség fejlődéséhez, a szabadidős tevékenységeknek, támogatja a szociális problémák megoldását, segíti az egyházi és más közösségek közötti kommunikációt. Hozzájárul a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkóztatás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

A pályázat keretében támogatás igényelhető:

1. Egyházi tulajdonban lévő, lakott épületek közösségi célra használt illetve használandó tereinek, és jelenleg használaton kívüli épületek felújításának, bővítésének támogatására, közösségi épületek építésére:
- használaton kívüli plébániák, parókiák felújítása, bővítése;
- használaton kívüli egyházi közösségi terek, gyülekezeti házak, imaházak felújítása (kivéve templom, altemplom, kápolna, úti kereszt, szobor és kálvária);
- használatban lévő, lakott épület, közösségi célra használt illetve használandó tereinek felújítása.

2. Egyházi közösségszervező személy bértámogatására

Az 1. célterületre (építés) igényelhető maximális támogatás 30 millió forint, a 2. célterület (foglalkoztatás) esetében a teljes munkaidőben alkalmazott közösségszervező személy bértámogatása 12 hónapra maximum 2 969 460 forint lehet.

A közösségi tér működéséhez kapcsolódó eszközbeszerzés értéke maximum a az 1. célterület teljes költségének 10%-a lehet.
Ingatlanvásárlás esetében az ingatlan értéke maximum az 1. célterület teljes költségének 40%-a lehet.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 22-től 2020. május 22-ig van lehetőség.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Regisztráljon most ingyenes előminősítésünkre, melynek keretében hasznos segítséget kaphat egy nyertes pályázat előkészítéséhez!  Ügyfeleinknek biztosítjuk a támogatást szabályozó jogszabályokat, tervezeteket.  Egyszerűen, közérthetően fogjuk tájékoztatni.  Nem szükséges, hogy elvesszen több száz oldalas pályázati kiírásokban és az elsők között értesítjük a pályázati lehetőség megnyílásáról!

Adatkezelési tájékoztatónkat itt olvashatja el

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.