bolt

A napi.hu értesülései szerint hamarosan újabb kistelepüléseket érintő pályázati indulhat el.  A támogatás a Magyar Falu programmal összhangban a kistelepülések fejlesztését és népességmegtartó erejét segítené elő az áruházak bezárásának elkerülésével.  A támogatás célja, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a kistelepüléseken működő élelmiszerboltoknak a működési költségek kitermelésében és az üzletek modernizálásában.  

A kiskereskedelmi üzlethálózat leépülése évtizedes tendencia: a KSH adatai szerint a 2005-ös csúcshoz képest 2019-re 39 ezer bolt, vagyis az üzletek negyede zárt be Magyarországon, amelyből több mint 10 ezer volt élelmiszerbolt.

Zs. Szőke Zoltántól, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke a napi.hu-nak elmondta, hogy mintegy 2400 olyan település van az országban, ahol kétezer fő alatti a lélekszám, e helységekben összesen 1,5 millió ember él. A gondot az ő mindennapi élelmiszer-ellátásuk jelentheti.

A Szövetség ezért szeretné elérni, hogy létrejöjjön egy olyan pályázati alap, amelyből a boltok modernizációs támogatást szerezhetnek - ezáltal egyrészt küllemben és fölszereltségében is javíthassák őket, másrészt energiahatékonysági beruházásokat indíthassanak. A Szövetség számításai szerint az összes 2 ezer fő alatti településen működő érintett üzlet támogatási igénye évente nem jelentene többet 12-14 milliárd forintnál.

Bővebb információ itt érhető el.

Forrás: napi.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.