bust 2794420 960 720

Napokon belül akár a teljes pályázat visszavonását, törlését is kilátásba helyezte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy a Magyar Mezőgazdaság internetes portálon december 13-án közölt interjúban:

"A mezőgazdasági tevékenység diverzifikálását segítő felhívásnál az egyik megyéből nagyon korán, már a benyújtási szakaszban jelezték, hogy visszaélést gyanítanak, mivel mezőgazdasággal korábban nem foglalkozó, zömükben hátrányos helyzetű emberek hirtelen tömegével kezdtek termelőként regisztrálni a korábbi MVH megyei kirendeltségein, majd pályázni erre a támogatásra. Mivel ennél a felhívásnál tényleg a vidéken élők tevékenységikör-bővítésének támogatása volt a cél a lehető legegyszerűbb módon, átalánytámogatással, és a mintegy 12 millió forint elnyerhető összeg 75 százaléka előlegként odaítélhető, érthető, hogy valakik meglátták benne a lehetőséget a könnyű pénzszerzésre. 

Értesüléseink szerint az újonnan regisztrált „termelőknek” fogalma sem volt a pályázat részleteiről, a nem teljesítés esetére szóló visszafizetési kötelezettségről, illetve csak az elnyerhető összeg töredékét ígérték oda nekik készpénzben. Az ügyben nyomozást rendeltek el, és elképzelhető, hogy emiatt az egész pályázat kudarcba fullad. Napokon belül döntés születik arról, hogy mit lehet jogszerűen tenni: visszavonható- e a pályázat, illetve hogy segíthetünk-e valahogyan a tisztességes szándékkal pályázókon."

A teljes interjú a Magyar Mezőgazdaság portálon itt

Amennyiben ezt a megoldást választja az Irányító Hatóság és a 2016. novemberi pályázatot visszavonja, majd akár szigorúbb feltételekkel, de új pályázatot ír ki, azzal talán elérhető, hogy ne kellljen tisztességes pályázókat elutasítani az alábbi cikkünkben is bemutatott kevésbé védhető módon. Ugyan ez nem vigasz a döntésre váró pályázóknak, de nagy valószínűséggel csak ez lesz az egyedüli módja az ügy korrekt lezárásának.

Részletes korábbi cikkünk a pályázat elbírálásának lehetséges kimeneteiről itt

A palyazatihirek.eu-t üzemeltető NLC Tanácsadói Csoport Kft. ügyvezetőjének nyilatkozata a Kossuth Rádióban december 5-én az üggyel kapcsolatban itt

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.