5857496167 dbb43c1d18 b

Az Agrárszektor értesülési szerint a Vidékfejlesztési Program feltételeinek kedvező módosítása segítséget nyújt azoknak a kedvezményezetteknek, akik nem közvetlenül a támogatási okirat után tudják elkezdeni a beruházást. A siófoki Agrárszektor konferencián Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára tartotta felvezető előadását a Vidékfejlesztési Programról. Elhangzott, hogy a jelenleg érvényben lévő 6 hónapos elszámolási kötelezettség 12 hónapra módosul, vagyis a jövőben a Vidékfejlesztési Program kedvezményezettjeinek a támogatási okirat közlését követő 12 hónapon belül kell majd elszámolniuk a támogatás 10 %-ával. 

Ez a módosítás jelentősen kedvezőbb feltételeket biztosít, a határidő módosításával több idő jut a projekt megvalósításának előkészítésére különösen a közbeszerzéssel érintett ügyeknél.

Az Agrárszektor eredeti cikke itt található: https://www.agrarszektor.hu/agrarvidek/indulhat-a-videkfejlesztesi-kifizetesi-domping-2018-ban.9381.html