Angry mob of four kicsi

Több mint 1 éve (!) várnak számos pályázat esetében az eredményhirdetésre a Vidékfejlesztési Programban.  Mindeközben a megszüntetett Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Magyar Államkincstár közti "zökkenőmentes átállás" úgy tűnik mégsem tökéletes: az új "Kifizető Ügynökség" a mai napig sem került akkreditálásra az Európai Bizottság által, a legutóbbi információk szerint ez október 15-el várható.

A zoom.hu értesülései szerint bár a kormány az utóbbi hónapokban rendre annak ad hangot, hogy lényegében az összes rendelkezésre álló uniós forrásra kiírták már a pályázatot – amellyel egyedülállóan hatékonyságot produkáltunk a tagországok körében -, akadnak területek, ahol a homok került a gépezetbe. Legalább is az érintett ágazat szereplői szerint a szép szavak mögött egyre magasabbak a gondok korbácsolta hullámok. Ez pedig egy igen fontos terület, hiszen a mezőgazdaságról van szó, s jelesül a vidékfejlesztési programról.

A késő eredmények nemzetgazdasági szinten is érezhető problémákat okozhatnak: a beruházások rendre elmaradtak az elmúlt 1,5-2 évben: a piac hónapról hónapra várta hiába a pályázatok eredményeit. Piaci körülmények között nem normális az 1-1,5 éves átfutási idő, az árak ez idő alatt lényegesen változhatnak: az építőiparban sokan 25-30%-os áremelkedésről beszélnek, a szakemberhiányról nem beszélve.  A késés hatására sok beruházás okafogyottá válhat, vagy egyszerűen nem lesz megvalósítható a korábbi költségvetésből.

Bővebbben a zoom.hu cikkében itt

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.