Vidék

Kapkodás, téves rémhírek a  felfüggesztésekről, egymás "spannolása" ez jellemzi a magyar vidéket a legnépszerűbb vidékfejlesztési pályázatok megjelenése kapcsán a palyazatihirek.eu szerkesztőinek tapasztalata alapján.  A kapkodásban a  pályázók a mielőbbi, lehetőleg első napon történő beadásra helyezik a hangsúlyt, a gyakran hiányos, tartalmilag megalapozatlan, és nem előkészített anyagokkal.

A rémhírkeltés ezt mindenben támogatja, mint ahogy az is alapvető és magától értetődő, hogy "kapcsolat" nélkül, nincs értelme próbálkozni.

A Miniszterelnökség észlelve a fentieket alátámasztó folyamatokat közleményt adott ki, melyet az alábbiakban közlünk.

"A Miniszterelnökség felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az előző időszakkal ellentétben a 2014-2020 közötti uniós programozási ciklusban a Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott pályázatok bírálata minden esetben a pályázat tartalma alapján történik, a benyújtás dátuma nem befolyásolja a döntés kimenetelét.

A pályázatok benyújtására előreláthatólag minden felhívás esetében 2 évig folyamatosan van lehetőség. A benyújtott pályázatok a felhívásokban meghatározott intervallumokban, szakaszos módon kerülnek elbírálásra. Ennek értelmében a bírálati szakasz utolsó napjáig benyújtott összes kérelem együttesen kerül elbírálásra.

A 2007-2013 közötti időszakhoz képest lényeges változás, hogy a pályázatok rangsorba állítása csak a szakaszhoz tartozó összes pályázat elbírálása után történhet meg. A gyors és hatékony döntéshozatal érdekében fontos, hogy a pályázatok megfelelő minőségben és a szükséges mellékletekkel együtt kerüljenek benyújtásra. A hiánypótlás és adategyeztetés folyamata ugyanis késlelteti a végleges rangsor kialakítását.

Amennyiben egy felhívás esetében jelentős mértékű túligénylés mutatkozik, akkor az Irányító Hatóság a pályázat benyújtásának felfüggesztése előtt 3 nappal közleményben tájékoztatja az ügyfeleket a felfüggesztés tényéről, ezzel biztosítva számukra, hogy a be nem küldött pályázatukat a felfüggesztés előtt benyújthassák.

A kormány célja, hogy a pályázók minél egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban jussanak hozzá az uniós forrásokhoz. Ennek érdekében átlátható és átjárható pályázati rendszer került kiépítésre, amelynek fontos eleme a többi operatív programhoz igazodó egységes eljárásrend és az egyszerűsített elbírálás."

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.