dreamstime 3424058 kicsi

Május 2-án reggel végre megnyílt a már korábban több alkalommal elhalasztott benyújtási lehetőség a Településképet meghatározó épületek rekonstrukciója....” című (VP-6-7.4.1.1-16) felhívásnál.  Április 27-én ismét több ponton lényeges módosításra került sor a felhívásban, melynek értelmében a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 26,88 milliárd Ft-ra csökkent, és célterületekenkénti bontásban részletezésre került. Bővült az önállóan nem támogatható tevékenységek köre, emellett a felhívás több tekintetben is pontosításra került. A korábbi években ÚMVP támogatott épületek nem lesznek támogathatóak!  

A felhívás lényeges változásai az alábbiak:

- A 2. célterület 16 Mrd Ft keretet kapott, az 1. célterületről történő átcsoportosítással (2007-13 között is ilyen nagyságrendben kaptak támogatást a kistelepülési épületek)

- az önállóan nem támogatható tevékenységek költsége, az összköltésgek max. 20%-ig  tervezhetőek (nyílászárócsere, járda, parkoló, utcabútor, szobor elhelyzése, közművesítés, zöldítés)

- a belső nyílászárók cseréje nem támogatható tevékenység.

az összköltségek max. 30%-ig terjedhet a megújuló energiához kapcsolódó gépészeti tevékenység.  

- korábban ÚMVP támogatott épületek, melyek üzemelettési iődszaka még tart nem támogathatóak!

A változások jegyzéke itt érhető el.

Támogatást a 10.000 főnél kisebb lakos számú településen települési önkormányzat, települési kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás, továbbá székhellyel, illetve telephellyel rendelkező non-profit szervezet, valamint egyházi jogi személy veheti igénybe.

A támogatás intenzitás mértéke a Kormány rendelete a kedvezményezett járások besorolására alapján: 75-95%.

A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a településkép és a környezet állapotának javítása, az épített, természeti és kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása, és ezáltal a települések vonzerejének növelése.

A támogatás külső felújításra (pl. templom, középület), a természeti és a történelmi tájkép, valamint az azt alkotó táji elemek állapotának javítására valamint a helyi identitás fejlesztését és megőrzését, környezeti tudatosságot elősegítő akciók megvalósítására vehető igénybe.

A jelenleg hatályos felhívás itt érhető el.

Az NLC Tanácsadói Csoport Kft. több mint 60 hazai templom, és további 50 kistelepülési középület felújításánakmunkálataiban működött közre pályázati szaktanácsadással 2008-2015. között.

Regisztráljon előminősítésünkre, felkészülést elősegítő tanácsadásunkra és pályázatírási ajánlatunkra alább!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.