A kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó, továbbá a központosított közbeszerzésre feljogosított szervezetek az év második felétől meghatározott körben csak zöld közbeszerzéseket kezdeményezhetnek. Az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A meghatározott kör a következő: kommunikációs eszközök, információtechnológiai rendszerek, irodatechnikai berendezések, irodabútorok, papírtermékek, irodaszerek, gépjárművek és üzemanyagok.

Más szervezetek, illetve cégek önként csatlakozhatnak a zöld közbeszerzéshez, ha ezt megteszik, kedvezményt kapnak a hirdetmények ellenőrzési díjából. Az ilyen közbeszerzéseknél nem választható ki nyertesnek a legolcsóbb ajánlat, kizárólag az összességében legelőnyösebb lehet a nyertes. Az értékelendő szempontok között pedig legalább egy környezetvédelminek is kell lennie. Ilyen szempont lehet például az építési-bontási hulladék újrafelhasználása, csökkentett anyag- és energiafogyasztás, csökkentett károsanyag-kibocsátás, illetve a keletkező hulladékok mennyiségének csökkentése.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.