Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke közösen tartott sajtótájékoztatón számolt be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával meghirdetett 2012-es pályázatok eredményeiről és a 2013-ban várható támogatásokról.

Nézze meg a sajtótéjékoztatóról készült videot alább!

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott állattartó telepek korszerűsítése (ÁTK IV.) jogcímen 792 támogatási kérelmet hagyott jóvá az MVH 80, 9 milliárd forint összegben, melynek több mint negyede a sertés ágazat fejlesztésére irányul.

Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése jogcímen 625 db támogatási kérelem jóváhagyása történt meg, melyekre vonatkozóan a kötelezettségvállalás összege 7,4 milliárd forint.

Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímen 289 db támogatási kérelemre a kötelezettségvállalás összege 5,2 milliárd forint.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal december elején indította el az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások kifizetését. 9 513 kérelem jóváhagyását követően, eddig összesen több mint 32,5 milliárd forintot fizetett ki a Hivatal. A kifizetéskor elsőbbséget élveznek a korábban beadott, hibátlan kérelmek, melyhez a gazdálkodási naplót is benyújtották a termelők.
Az AKG intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását.

Az AKG mellett elindultak a kifizetések a kedvezőtlen adottságú területek, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatására is. Mindkét jogcím esetében eddig 200-200 millió forintot fizetett ki az MVH, az előbbinél 3 130, utóbbinál 2 877 kérelem jóváhagyását követően. A kedvezőtlen adottságú területek támogatása a gazdálkodás eredményességének növelésére szolgál. A Natura 2000 területek olyan európai uniós szinten védett helyek, melyekre szigorú gazdálkodási előírások vonatkoznak. A támogatás ezek betartását segíti elő.

A kifizetések január elején is több jogcímben folytatódnak, így további nagy összegű támogatásokra számíthatnak a gazdálkodók.

2013-ban építéssel járó beruházások támogatása már nem várható (kivéve a mezőgazdasági termelés diverzifikálása jogcímet - Bővebben itt).

Tavasszal mezőgazdasági gépbeszerzési pályázat meghirdetése várható.

 

Bővebb információ

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.