Vetésszerkezet-kalkulátort fejlesztett ki a Magyar Agrárkamara az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) kapcsán érintett termelők részére. Az alkalmazás segíti a gazdálkodókat a támogatás feltételeinek teljesítésében, illetve a szükséges korrekciók végrehajtásában.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet értelmében a szántóföldi célprogramok többségénél előírás a meghatározott vetésszerkezet betartása.

A Gazdálkodói Információs Szolgálat (GISz) a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével az AKG vetésszerkezeti előírások betartásának segítése, ellenőrzése céljából kifejlesztette AKG vetésszerkezet-kalkulátort (AKG-VK), amely minden MVH regisztrációs számmal rendelkező gazdálkodók számára elérhető.

A program használatához elengedhetetlenül szükséges a felhasználói kézikönyv („Útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet szerinti Vetésszerkezeti Kalkulátor alkalmazásához”) alapos tanulmányozása és megértése. Az útmutató segítséget ad a Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot, illetve az AKG vetésváltásra vonatkozó szabályainak helyes alkalmazásához, emellett tartalmazza az egyes célprogramokat érintő vetésszerkezeti követelményeket és a nem megfelelően kialakított vetésszerkezethez kapcsolódó szankciókat is.

Forrás: Magyar Agrárkamara

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.