Vidékfejlesztési elismeréseket adnak át a II. Nemzeti Vidékfejlesztési Napon. A vidékért dolgozók igazi seregszemléje a kétnapos rendezvény, ahol a magyar, valamint európai vidéki hálózatok képviselői adnak elő és tanácskoznak a múltról, jövőről a budapesti Vajdahunyadvárban. Ezt megelőzően földhaszonbérleti szerződéseket adott át Poprády Géza közigazgatási államtitkár.

2012. december 11-12-én immár második alkalommal tartják meg a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot. A szakmai és kulturális rendezvénynek idén ismét a budapesti Vajdahunyad várában található Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad otthont. Az eseményt a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet keretein belül működő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkársága rendezi meg. A II. Nemzeti Vidékfejlesztési Napon, amelyet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter védnökségével tartanak meg, V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára és Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is beszédet mond.

Az első napon számos, vidékfejlesztéssel kapcsolatos elismerést adnak át. Az MNVH által alapított Év Vidékfejlesztője Díjakat Molnár Zsolt, Csörszné Zelenák Katalin és Lantos Tamás vehette át, az Év Vidékfejlesztő Közössége Díjakat pedig a Katona József Könyvtár, a TermészetBÚVÁR Alapítvány és a Tisza-Tavi Regionális Marketing Iroda. Az Echo TV közönségszavazatai, valamint egy társadalmi zsűri döntése alapján Füzér kapta A Legszebb Magyar Település Díjat. A rendezvényen jelképesen az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára felterjesztett sárközi népművészet, továbbá a közösségi tanulókert hálózat idei és tavalyi MINTAKERT címbirtokosai, az Ormánság Alapítvány és Kovács Gyula, valamint a Szakmai Szaktanácsadási Központ Címet elnyert szervezetek is egy-egy oklevélben részesültek. Délután a résztvevők három szekcióülésen a fenntarthatóság, a versenyképesség és a befogadás, megújulás témái köré csoportosítva osztják meg egymással gondolataikat és fogalmaznak meg ajánlásokat.

A rendezvény második napja nemzetközi kitekintést kínál: a LEADER program és a nemzeti vidéki hálózatok tevékenységével foglalkozik Európában. Délelőtt a finn, az olasz, az észt, az osztrák, a lengyel és a román nemzeti vidéki hálózatok képviselői mutatják be, hogyan működik és milyen jó gyakorlatokat eredményezett hazájukban a helyi közösségekre építő LEADER program, majd pódiumbeszélgetéseket tartanak a 2014-2020-as programozási időszakra való felkészülés jegyében.

Forrás: NAKVI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.