A 2012. október 12-én, pénteken benyújtott adótörvények között szereplő módosítás értelmében a jövőben a családi gazdaságok is élhetnek az illetékmentes földszerzés lehetőségével. Erre eddig csak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által regisztrált őstermelőknek, egyéni mezőgazdasági vállalkozóknak volt lehetősége.

Az illetékmentesség feltétele, hogy a megvásárolt termőföldet a birtokba adástól számított 5 évig nem értékesítik tovább, azon vagyoni értékű jogot nem alapítanak, és mezőgazdasági célra hasznosítják a megszerzett földet. A jogszabálytervezet ezzel módosítja az illetékmentesség feltételeknek kezdő időpontját is, az adásvétel helyett a birtokba adást jelölve meg.

A javaslat meghatározza azokat az eseteket is, amelyek az illetékmentesség szempontjából nem minősülnek elidegenítésnek. Ezek közé sorolja a kisajátítást, a kisajátítás alapjául szolgáló közérdekű célra történő elidegenítést, illetve a mezőgazdasági tevékenység további folytatása esetén a birtokösszevonási célú önkéntes földcserét.

Forrás: napi.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.