Összesen mintegy 13 milliárd forinttal támogatja a vidékfejlesztési tárca a vidéki életminőség javítását. A Darányi Ignác Tervben falumegújításra és -fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig 5 milliárd forint jut - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A támogatásra önkormányzatok, azok társulásai, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak október 15. és november 15. között.

A pályázati pénzekből jut majd a többi között a népi építészet emlékeinek megóvására, de a helyi piacok létrehozására is. Mindkét pályázatnál újdonság, hogy bővítésre is fel lehet használni az összegeket. A támogatási kérelmeket a területileg illetékes Leader helyi akciócsoportokhoz lehet beadni – tájékoztatott az államtitkár.

V. Németh Zsolt emlékeztetett: a pályázható összegek eltérő mértékűek attól függően, hogy az ország különböző területein a Leader helyi akciócsoportok eddig mennyit használtak fel forrásaikból. Vannak térségek, ahol a rendelkezésre álló forrás 10 millió forint, máshol viszont eléri a 100 millió forintos nagyságrendet.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a támogatás a legtöbb esetben 100 százalékos mértékű.

A pályázatokat 5 - 5,5 hónap alatt bírálják el. Emellett a nyertes pályázóknak az első számlát - amelynek legalább 10 százalékos mértékűnek kell lennie - hat hónapon belül be kell nyújtania, illetve két éven belül be kell fejeznie a beruházást.

Forrás: MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.