Január 19-től utalja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 2011. évi területalapú támogatás második részletét, így hamarosan a támogatás teljes összege a gazdálkodókhoz kerül.

Kifizetési dömping az MVH-nál Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke közösen tartott sajtótájékoztató keretében, az etyeki Ödön majorból indította el a 2011-es területalapú támogatás (SAPS) végkifizetését.

A 2011-es területalapú támogatásra szánt teljes keret eléri a 280 milliárd forintot. Minden korábbinál nagyobb összeg áll most rendelkezésre, hiszen a támogatások 30%-kal nőttek.

Január 19-étől mintegy 142 milliárd forint kifizetése indul meg.

Az Unió által jóváhagyott 4,829 millió hektár SAPS bázisterületet figyelembe véve a támogatás összege hektáronként 56 911 forint.

A SAPS támogatás meghatározó része annak a támogatásnak, amely a magyar gazdák tevékenységét, segíti és hozzájárul versenyképességük növekedéséhez.

Így több mint 50 jogcímen közel 280 milliárd forint érkezik márciusig a termelőkhöz. Többek között agrár-környezetgazdálkodási programra 33 milliárd, Natura 2000 területek támogatására 2 milliárd, míg kedvezőtlen adottságú területek támogatására 2,5 milliárd forint támogatást utal a hivatal. Hamarosan érkezik a tejtermelőkhöz a nemzeti tejtámogatás összesen 8 milliárdos összege is, kárenyhítésre pedig 4,2 milliárd forintot juttat el a gazdálkodók részére az MVH.

Az előzőekhez képest összegben ugyan kevesebb, ám nagyon fontos a tanyaprogramra biztosított 175 millió forintos előleg, amit szintén az első negyedévben kapnak meg az érintettek.

Forrás: www.mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.