Jövő februárra módosul a „Falumegújításra és -fejlesztésre”, illetve a „Vidéki örökség megőrzésére” kiírt pályázatok beadási ideje – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A benyújtási időszak változtatásával a vidékfejlesztési tárca célja, hogy elegendő időt hagyjon az önkormányzatoknak, az önkormányzati társulásoknak, a nonprofit szervezeteknek és az egyházaknak a felkészülésre.

A határidő módosítása hozzájárul ahhoz, hogy a pályázóknak hatékony segítséget nyújthassanak majd a Helyi Akciócsoportok (HACS), melyek jelenleg a LEADER-pályázatok beadása miatt elfoglaltak. A gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segítő HACS-ok a két pályázat előkészítésében, feldolgozásában és értékelésében vesznek részt.

A vidéki örökség megőrzésére igényelhető forrás célja a kulturális örökség fenntartása, korszerűsítése és a települések turisztikai vonzerejének növelése a helyi vagy országos védelem alatt álló épületek helyreállításával, természeti és történelmi látnivalók felújításával. A falumegújításra és -fejlesztésre adható támogatást közösségi terek, közterületek újjáépítésére, valamint helyi piacok létrehozására és bővítésére fordíthatják a nyertes pályázók.

Forrás: agromonitor.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.