Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 222 millió forintos pályázatot írt ki mikro-vállalkozások technológia-fejlesztésére, amelynek alapvető célja, az elmaradottabb térségek gazdaságának fellendítését és foglalkoztatásának növelése.

A kiírt összegre csak azok a családi-, mikro-vállalkozások pályázhatnak, amelyek foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb. A sikeres pályázat további feltétele, hogy a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségben fekvő, vidékies besorolású településen valósuljon meg.

A pályázat keretében a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki berendezések, gépek, járművek, erőgépek, erőművi berendezések, egyéb gépek, berendezések beruházásához lehet támogatást nyerni.

Minimálisan egymillió, maximum tízmillió forint támogatás igényelhető, amely a beruházás költségének 70 százaléka, azaz a pályázónak legalább 30 százalék saját erővel kell rendelkeznie, az elnyert összeget viszont nem kell visszatéríteni.

Mivel a pályázat uniós forrásból nem finanszírozható, a keretet a tárca a területfejlesztéssel és fejlesztéspolitikával összefüggő feladatokat szolgáló előirányzatból biztosítja.

A kormány ezáltal nemcsak azokat a családi vállalkozásokat támogatja, akik az előző kormány idején nem tudtak támogatáshoz jutni, hanem a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esetében, ahol az állandó népesség száma nem haladja meg az 5000 főt, gondoskodik a helyi gazdaság fellendítéséről és foglalkoztatás növeléséről.

A pályázatokat 2011. október 3-ig lehet benyújtani.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.