Nyílt pályázatot írt ki a szociális földprogramok működtetésének támogatására a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő. A pályázaton 400 ezer és 4 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás igényelhető a 300 millió forintos keretösszegből.

A szociális földprogram általános célja a mezőgazdasági termelésre alkalmas környezetben élő, azonban mezőgazdasági termelésre alkalmas feltételekkel nem, vagy azzal nem elégséges mértékben rendelkező és azt hatékonyan kihasználni nem tudó, szociálisan hátrányos helyzetű emberek megélhetését segíteni, életminőségét javítani.

Azok a szervezetek pályázhatnak, melyeknek a működési helye szerinti településen a tartósan munkanélküliek részaránya a regisztrált álláskeresők összlétszámához képest eléri legalább az országos átlagot.

A támogatás abban az esetben igényelhető, ha a pályázat megvalósítja:

  • legalább 600 fő/település lélekszám esetén: növénytermesztésre irányuló program esetében minimum 5 ha földterület és 20 fő bevonását
  • 600 fő/település lélekszám alatt: növénytermesztésre irányuló program esetében minimum 2,5 ha földterület és 10 fő bevonását
  • állattenyésztésre irányuló program esetében minimum 20 fő bevonását

Pályázat keretében támogatás nyújtható a megvalósítással összefüggésben felmerült költségek fedezetére, mint a termesztéshez/tenyésztéshez szükséges anyagok, szolgáltatások, eszközvásárlás, mezőgazdasági gépek üzemeltetése, tanácsadás, adminisztrációs és ügyintézési költség, mezőgazdasági gépek karbantartása, felújítása.

A támogatási időszak a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2011. augusztus 1. és 2012. június 30. közé eső időszak.

A pályázatok beadási határideje 2011. július 28


Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.