Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztés Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV.17.) FVM rendeletet módosító 57/2011. (VI.20.) VM rendelet. Ennek értelmében megváltoznak az egyes Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból támogatott jogcímek kifizetési kérelmeinek benyújtásával kapcsolatos szabályok.

Változnak az EMVA-ból finanszírozott jogcímeknél a kifizetési kérelem benyújtási időszakok! A kifizetési kérelem beadására nyitva álló időszak meghosszabbodik, így kifizetési kérelem benyújtására 2011-ben július 1.- december 31. között, 2012-től február 1. - május 31., valamint augusztus 1. - december 31. között lesz lehetőség.

A rendeletmódosítás hosszabb felkészülési lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak, így tervezhetőbb módon tudják kérelmeiket benyújtani. Mindez hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést is eredményezhet. Az új szabályozás által olyan rendszer alakul ki, mely lényegesen rugalmasabban alkalmazkodik a beruházás előrehaladásához.

A kifizetési kérelmek benyújtására vonatkozó közlemények továbbra is jogcímenként külön jelennek meg, és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) olvashatók lesznek.

Fontos megjegyzések:

- egy időszakban akár két kifizetési kérelem is benyújtható, ha a kettő között 3 hónap eltelt, vagy az előzőről határozat érkezett, de egy évben csak két kérelem adható be;
- az első kifizetési kérelmet a támogatási határozat kézhezvételét követő 9 hónapon belül kell benyújtani;
- az utolsó kifizetési kérelmet mindentől függetlenül 2015. január 31-ig kell majd benyújtani.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.