Megváltoztatta a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében benyújtott támogatási kérelmek támogathatóságának korábban megállapított minimális ponthatárait az Irányító Hatóság. A módosított ponthatárok alapján további, több mint 2,6 milliárd forint támogatás kerül a cukorgyárak bezárásával érintett térségekbe.

Az új ponthatárok alapján támogatható kérelmekre hozott határozatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a napokban postázza az érintetteknek.

A beruházás megvalósítása, illetve elszámolása során a jogerős támogatási határozattal jóváhagyott, elszámolható kiadások összegének legalább 90%-át teljesíteni kell, ellenkező esetben az ügyfél részére esetlegesen már kifizetett támogatást kamattal együtt a hivatal visszaköveteli.

A beruházást 2011. december 31-ig kell megvalósítani. A megvalósítási határidő meghosszabbítására a vonatkozó jogszabályok nem adnak lehetőséget.

A megvalósult - engedélyköteles építési beruházás esetén jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkező - műveletre vonatkozóan a támogatás kifizetésének igénylése céljából a továbbiakban kizárólag a 2011. október 1-31. és a 2012. január 1-31. között megnyíló benyújtási időszakokban lehetséges kifizetési kérelmet benyújtani.

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy a rendelkezésére álló idő alatt a fentieket nem tudja teljesíteni és úgy dönt, hogy a beruházást nem valósítja meg, akkor azt a jogerős támogatási határozat kézhezvételét követő negyvenöt munkanapon belül az MVH részére köteles bejelenteni és a támogatás egészéről teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan lemondani, ellenkező esetben az ügyfelet az MVH mulasztási bírsággal sújtja.

A közlemény itt olvasható

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.