A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt programjaként a vidékfejlesztési tárca júniusban meghirdeti a tanyás térségek fejlesztését elősegítő pályázatokat - jelentette ki Ángyán József parlamenti államtitkár Kecskeméten.

A 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán Ángyán József emlékezetett arra, hogy Kecskemét környékén található az ország legnagyobb tanyás térsége, a Homokhátság. Ezért is fontos, hogy éppen itt jelenthetem be: a nyár folyamán már pályázni lehet a kormány egy milliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára - hangsúlyozta az államtitkár.

A vidékstratégia megalkotásával és végrehajtásával a kormány és a szaktárca a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. A koncepció átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása.

Az előző években az egész mezőgazdaság lezüllesztésének lehettünk tanúi, és ez sokszorosan érintette a tanyákon élőket. Ezért is kiemelten fontos a sajátos értékekkel rendelkező tanyai gazdálkodás megújítása és a tanyai életmód hátrányainak csökkentése. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítását valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette.

A tanyaprogram nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet -, és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.