A politikának az élet problémáira kell reagálnia - húzta alá Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára csütörtökön a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett sajtóreggelin, ahol a Nemzeti Vidékstratégia részleteit ismertette.

Nyílt kormányzást kell megvalósítani a politikában, a maihoz hasonló párbeszédekre pedig rendszeresen szükség van - hangsúlyozta Ángyán József a rendhagyó sajtótájékoztató kezdetén. A politikus kiemelte, hogy vidéken alapvető változásokra van szükség. Az utóbbi évtizedekben kialakult rendszer - mely elsősorban egy szűk, tőkés réteg érdekeit szolgálta - hosszútávon életképtelen.

Az államtitkár kiemelte: szükség van a vidéki közösségek és gazdaságok megerősítésére, hiszen ezek szétesése szabad utat nyit a spekulánsoknak. Elengedhetetlen a helyi feldolgozási rendszerek kiépítése, mellyel a kiszolgáltatottságot lehet mérsékelni. Ha pedig teret adunk a helyi termelésnek, az az élelmiszerbiztonság garanciája lehet – tette hozzá.

A problémákat a gyökereknél kell kezelni, ezért az élelmiszerellátás szempontjából a város és a vidék kapcsolatát újra kell értelmezni – emelte ki Ángyán József.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) messzemenően azonosulni tud a vidék jövőjének fő irányaira tett javaslatokkal, amelyeket a Nemzeti Vidékstratégia koncepciójában a kormány megfogalmazott - hangoztatta Schmuck Erzsébet.

A vidékstratégiáról tartó társadalmi vita május végéig tart, június-júliusra a kormány elé kerülhet a tervezet.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.