Június 15-től lehet legfeljebb 35 millió forintra pályázni mikrovállalkozások létrehozásához, fejlesztéséhez. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 2013-ig összesen 7 milliárd forint áll rendelkezésre a legkisebb cégek támogatására.

Megjelent a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) rendeletmódosítása a mikrovállalkozások támogatásának feltételeiről. Az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken működő vagy induló vállalkozások kérhetnek támogatást. A VM 35 millió forintra csökkentette az igényelhető összeg felső határát annak érdekében, hogy minél több pályázó juthasson forráshoz. A hozzájárulás mértéke hátrányos helyzetű területen 65%, egyéb területen 60%.

A támogatási kérelmeket évente június 15. és július 15. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A kérelmek elbírálásánál fontos szempont, hogy a támogatott vállalkozás munkahelyeket hozzon létre.

Bár a mikrovállalkozások támogatásáról eddig a LEADER helyi akciócsoportok dönthettek, az ÚMVP Irányító Hatósága a pályázatot központi intézkedéssé tette, hogy a támogatási kérelmek feldolgozása gyorsabbá, a kérelmezési eljárás ügyfélbarátabbá váljon.

A rendelet módosításakor a tárca az MVH és az ügyfelek visszajelzéseire támaszkodott. A tapasztalatokból kiindulva felülvizsgálta az értékelési szempontrendszert, szakmai minimum pontszámot állapított meg, valamint pótolta, pontosította a definíciókat a szövegben, hogy egyértelműbb legyen a szabályozás.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Támogatást szabályozó rendelet

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.