A rendszerváltó politikai elit felelőssége a magyar cukoripar tönkretétele – jelentette ki parlamenti felszólalásában a jobbikos Gyöngyösi Márton. Erre reagálva Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára hazaárulásnak nevezte, hogy Magyarország kapacitásainak 75 százalékát ajánlotta fel a Gyurcsány-kormány idején az európai közösségben használt kvótarendszerben.

Magyarországon nagyon drága a cukor, és válságban van az az ágazat, amelyben korábban Magyarország komoly exportkapacitásokkal rendelkezett – jelentette ki Gyöngyösi. Hogy lehet, hogy az uniós áfa-direktíva legmagasabb kulcsát alkalmazzák a cukor esetében - kérdezte?

Sok mindenben egyetértünk – kezdte reagálását Ángyán József, A VM államtitkára államtitkára, emlékeztetve arra, hogy a rendszerváltás idején 12 cukorgyárat privatizáltak, miközben a „privatizátorok jelentős magánvagyonra tettek szert”. Ezekből hetet egy-két éven belül eladtak a külföldi tőkeérdekeltségek. Hazaárulásnak nevezte, hogy Magyarország kapacitásainak 75 százalékát ajánlotta fel a Gyurcsány-kormány idején az európai közösségben használt kvótarendszerben, szerinte nem lett volna kötelező ilyen mértékben részt venni ebben a folyamatban. Vissza kell építeni a kiárusított kapacitásainkat, ebben az irányban fogunk az Európai Unióban is továbbmenni – mondta az  államtitkár.

Forrás: MTI, agromonitor.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.