Kiemelten kezeli a kormány az integrált vidékfejlesztés és a többfunkciós mezőgazdaság támogatását, ezért a vidékfejlesztési tárca 2011-es költségvetésében 1 milliárd forintot irányoznak elő a tanyafejlesztési program elindítására. A költségvetési törvényjavaslat indoklása szerint a program legfontosabb tételei között megtalálható a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátásának biztosítása érdekében a vízminőségi vizsgálatok költségeinek fedezése.

Forrásokat biztosítanának a tanyás térségek rossz állapotú föld- és dűlőútjainak karbantartására, a tanyás térségek közbiztonságának erősítésére, e területek energiaellátásának javítására, és alternatív energiaforrások felhasználásának támogatására. A programban segítenék a tanyák felújítását. Támogatnák a tanya- és falugondnoki szolgálatot, de jutna a forrásokból a helyi piacok fejlesztésére, térségi nagybani piac és az önkormányzatokkal közös tanyasi élelmiszerbolt-hálózat kialakítására is.

A javaslat indoklása szerint e területek megújítását úgy kell elvégezni, hogy a jelen és jövő nemzedéke számára is biztosítsa mindazokat az értékeket, lehetőségeket és szükségleteket, amelyek elvárhatók.

Forrás: Agromonitor.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.