A Vidékfejlesztési Minisztérium II. féléves cselekvési tervéről tartott sajtótájékoztatót július 15-én Fazekas Sándor miniszter és Ángyán József államtitkár. A miniszter bevezetőjében összefoglalta a frissen hatályba lépő rendeleteket és módosításokat, melyek elsősorban a kistermelők helyzetét érintő döntések. Fazekas Sándor kiemelte az új földtörvényt, melyről a Parlament július 19-én szavaz, s elmondta, a minisztérium 10 éves, hosszú távú vidékfejlesztési stratégiában gondolkodik.

A tervezet várhatóan ez év végéig készül el - tette hozzá a miniszter. Ángyán József parlamenti államtitkár közölte: a tárcánál nemcsak az ágazatot érintő koncepciót készítik el, hanem azt a stratégiai tervet is, amely komplex módon tartalmazza majd a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés, valamint a tárcához tartozó többi terület, a környezetgazdálkodás és természetvédelem feladatainak összességét.(...)

Az uniós földvásárlási moratórium meghosszabbításának kérelméről a miniszter elmondta, hogy eddigi külföldi partnertalálkozóin minden esetben a földmoratórium meghosszabbítása mellett lobbizott, melyet több tagállam támogat, "s azon leszünk, hogy az augusztus végi bizottsági döntésig egyhangú támogatást nyerjünk".(...)

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program teljes felülvizsgálata már zajlik, a kötelező monitoring részeként október végére mindez elkészül, ami az új kormány számára éppen ideális lehetőséget teremt az ÚMVP háttérintézményeinek, a LEADER hálózatnak, a támogatási rendszer prioritásainak újratervezésére és átalakítására. Az államtitkár újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a rendszer átgondolása mellett a LEADER csoportok átalakítására is sor kerül majd, oly módon, hogy a vidékfejlesztési és a területfejlesztési elképzeléseket összhangban tudja kezelni az új rendszer.


Forrás: umvp.eu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.