Az előző kormánytól örökölt, előnytelen közreműködői szerződés miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium nem hirdet győztest a „Vidéki rendezvények és falunapok 2010.” című pályázaton.

A 2009. évi adatokból kiderült, hogy 504 rendezvényre (ebből 29 egyedi támogatás) összesen 914 millió forintot használtak fel. Egy falunap megrendezéséhez átlagosan 1.8 millió forintot fordítottak. Ebből az összegből az önkormányzatok, melyek a szervezési feladatok jelentősebb részét végezték, 800 ezer forintot kaptak. A fennmaradó nagyobb összeg, nettó 1 millió forint egy közbeszerzésen kiválasztott magáncéghez került.

A költségek elemzéséből egyértelművé vált, hogy a pályázati rendszer túl összetett, annak lebonyolítása során magas adminisztratív költségek keletkeztek. Emellett a tapasztalatok alapján a rendezvények csak mérsékelten töltötték be az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó tájékoztatási feladatokat. Az előző kormánytól örökölt lebonyolítási és finanszírozási konstrukció alacsony szakmai hatékonyságú. A pályázatra fordítható szükséges források nincsenek arányban az elérhető szakmai eredménnyel, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium nem hirdet győztest a „Vidéki rendezvények és falunapok 2010.” című pályázaton. Az intézkedés nem érinti a LEADER programot.

A magyar állampolgárok joggal várhatják el, hogy befizetett adójukkal ne magáncégeket gazdagítsanak előnytelen szerződéseken keresztül. A Vidékfejlesztési Államtitkárság elkezdi a pályázati rendszer átdolgozását. Magyarország előtt olyan kihívások állnak, amelyek miatt különösen megfontolandó, hogy a meglevő - sajnos nagyon szűkös- állami forrásokat mire használjuk.


Forrás: fvm.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.