A konstrukció elsődleges célja: a bioetanol végterméket előállító nagy- és közepes kapacitású gyártóművek létesítésére irányuló beruházások elősegítése vissza nem térítendő támogatás formájában. A megvalósuló projektek hozzájárulnak a biológiai eredetű motorhajtóanyag – ezen belül is a bioetanol - felhasználás részarányának növekedéséhez, valamint a gyártókapacitások megújuló alapú energetikai ellátásán keresztül a megújuló energiaforrások elterjesztéséhez. A bioetanol gyártóművek a fentieknek túlmenően hatással vannak a mezőgazdaság fejlődéséhez is, mivel az alapanyagoknak hosszú távra is kiszámítható, stabil belföldi felvevőpiacot biztosítnak.

A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2009. és 2010. évre 5,0 milliárd forint. A vissza nem térítendő támogatás mértéke nagykapacitású bioetanol gyártóművek létesítéséhez: minimum az összes elszámolható költség 2%-a, maximum az összes elszámolható költség 10%-a; közepes kapacitású bioetanol gyártóművek létesítéséhez minimum az összes elszámolható költség 10%-a, maximum az összes elszámolható költség  30%-a.
Az elnyerhető támogatás összege maximum 1.500n millió Ft lehet.
Pályázhatnak
  1. A Magyarországon bejegyzett jogi személyiségű vállalkozások, amelyek a mezőgazdasági tevékenységből (TEÁOR 01.1, 01.2, 01.3, 01.4) származó éves nettó árbevételének aránya – a kérelem benyújtását megelőző lezárt gazdasági évet tekintve- nem haladja meg  az 50%-ot, illetve induló vállalkozás (projektcég) esetén a pályázó kötelezettséget vállal a fenti árbevételi-arány megtartására a fenntartási kötelezettség időtartama alatt;
  2. A nagy kapacitású és/vagy közepes kapacitású bioetanol üzemek megvalósítására és működtetésére létrehozott és Magyarországon bejegyzett, új jogi személyiségű vállalkozások (projekt cégek) amelyekben a résztvevők együttesen számolt mezőgazdasági tevékenységből (TEÁOR 01.1, 01.2, 01.3, 01.4) származó éves nettó árbevételének aránya- a kérelem benyújtását megelőző lezárt gazdasági évet tekintve- nem haladja meg az 50%-ot, illetve induló vállalkozás (projektcég) esetén a pályázó kötelezettséget vállal a fenti árbevételi-arány megtartására a fenntartási kötelezettség időtartama alatt.
Támogatható tevékenységek
  1. Nagykapacitású bioetanol gyártóművek létesítése: legalább 80 kt/év bioetanol kapacitású bioetanol üzemek létesítése, az ehhez tartozó fogadó-, előkészítő-, gyártási-, melléktermékvonal technológiai blokkhoz tartozó gépek, berendezések, valamint ezek elhelyezésére szolgáló épületek, építmények építése, továbbá az üzem energiaszükségletét kielégítő termelő- és ellátórendszerek kiépítése.
  2. Közepes kapacitású bioetanol gyártóművek létesítése: legalább 30 kt/év, maximum 60 kt/év bioetanol kapacitású bioetanol üzemek létesítése, az ehhez tartozó fogadó-, előkészítő-, gyártási-, melléktermékvonal technológiai blokkhoz tartozó gépek, berendezések, valamint ezek elhelyezésére szolgáló épületek, építmények építése, továbbá az üzem energiaszükségletét kielégítő termelő- és ellátórendszerek kiépítése.
Adminisztratív információk
A pályázatok benyújtása folyamatosan lehetséges lesz, az elbírálás szakaszosan történik a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerüléséig. Értékelési határnapok:
•    2009. október 15.
•    2009. december 15.
•    2010. február 15.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.