disabled 2199122 960 720 1

A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégek támogatására 50,1 milliárd forintot biztosít a költségvetés 2022-ben, a pályázatra október 30-ig lehet jelentkezni - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Mintegy 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, többségük piaci körülmények között. Akkreditált cégek adnak munkát azoknak, akiknek az állapotuk miatt plusz segítségre van szükségük; ezeknek a vállalatoknak támogatást biztosít az állam, hogy ez a foglalkoztatási forma fennmaradjon, illetve lehetőség szerint tovább bővüljön - hangsúlyozta. Közel 400 olyan cég van az országban, amelyek akkreditáltként működnek közre a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában, 1100 telephelyen adnak munkát az érintetteknek. Áttörést értek el a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában, közülük ma már minden második munkabérből tartja el magát, míg 2010-ben még csak 18 százalék volt ez az arány. A kormány álláspontja, hogy munkát kell adni azoknak is, akik tartós betegség vagy fogyatékosság miatt megváltozott munkaképességűek, de dolgozni szeretnének. Fülöp Attila államtitkár arra kérte a cégeket, hogy adják be a pályázatukat, mint mondta, a 2022-ben rendelkezésre álló 50,1 milliárd forint több, mint korábban bármikor.

Sindel István, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke elmondta: a szervezetnek 50 tagszervezete van, amelyek több mint 10 ezer embert foglalkoztatnak. Jelezte, hogy a tagszervezeteik minden évben pályáznak annak érdekében, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember megtalálja és megőrizhesse munkahelyét. Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a védett munkáltatók az elmúlt években az átlagosnál nagyobb arányú foglalkoztatás-növekedést tudtak elérni. Ennek legfőbb oka az állami támogatási rendszer, amely biztonságot ad a munkáltatóknak és a munkavállalóknak - hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.