business 3167295 960 720

A magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások megerősítésének stratégiáját (2019-2030) az az igény hívta életre, hogy a digitalizációs és technológiai forradalom időszakában, amikor felértékelődik a környezetbarát megoldások szerepe, átsegítsék a hazai vállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltáson.

A kormány célja a stabilan működő, sok embernek munkát adó vállalkozói kör megerősítése, és a gyors növekedésre képes vállalatok támogatása annak érdekében, hogy sikerrel vegyenek részt a nemzetközi versenyben. Az intézkedések emellett a vállalkozóbarát intézményrendszer megteremtését célozzák a tehercsökkentés jegyében.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kifejtette, tavasszal több mint ezer vállalkozót és szakmai szövetséget kérdeztek meg a magyar kis- és közepes vállalkozások helyzetéről, a párbeszéd során pedig világossá vált: a kkv-k egységes intézményi keretet és a jövőt minden eddiginél jobban értő, célzott intézkedéseket várnak, amelyek valós segítséget nyújtanak a változó környezethez történő alkalmazkodásban.

Az egyértelmű intézkedési tervet tartalmazó KKV Stratégia 7 pillér mentén tárgyalja a szükséges beavatkozásokat: a szabályozási és adózási környezet, az e-kormányzat fejlesztése, a vállalkozások innovációs és digitalizációs képességének megerősítése, a tudásátadás, a kkv-k finanszírozáshoz jutásának ösztönzése, a nemzetköziesedése és a generációváltás támogatása.

A kormánynak abban is feladata van, hogy a kkv-k működése környezetbaráttá váljon a támogatások segítségével és megvalósuljon a versenyképességüket növelő technológiaváltás. "Előttünk áll még a digitalizáció és az e-kereskedelem területén történő felzárkózás, ahol jelentősen elmaradunk az uniós átlagtól" - fogalmazott az államtitkár, majd hozzátette, a technológiaváltást segítő kiírásokban vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a vállalkozások a termelékenységüket növelő beruházásokhoz.

György László beszélt arról is, ha az osztrák farmokra vagy a finnek, svédek, norvégok energiatakarékos üzemeire tekintünk, akkor belátható, hogy a környezetbarát megoldások nemcsak a fenntarthatósághoz járulnak hozzá, hanem a termelékenységet is növelik, szóval érdemes ebbe az irányba elmozdulni.

Kitért arra is, vannak olyan magyar cégek, ahol már csak kevés hiányzik a világhírnévhez, őket a Magyar Multi Program keretében támogatják tanácsadással.

KKV Stratégia itt tölthető le!

Forrás: MTI, kormany.hu

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.