clause 684502 960 720

A hazai és EU-s pályázatokon indulóknak minden esetben meg kell vizsgálniuk azt, hogy fennáll-e a beszerzésük során a közbeszerzési kötelezettségük. Ezzel azonban sokan nincsenek tisztában, amelynek mulasztása súlyos jogkövetkezményekkel jár – hívta fel a figyelmet Vulcz László, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezető igazgatója a Portfolio csütörtöki Uniós Források konferenciáján.

Vulcz László többek között az alábbi témákat érintette előadásában:

  • Általános tapasztalatként azt emelte ki, hogy amíg a Kbt. szerint a pályázóknak kell vizsgálniuk azt, hogy fennáll-e a beszerzésük során a közbeszerzési kötelezettség, sok esetben nincsenek tisztában ennek elmulasztásának súlyos jogkövetkezményeivel (szabálytalanságot követ el, ami a 272/2014. (XI.5.) kormányrendelet szerint lefolytatott szabálytalansági eljárás révén támogatás egy részének vagy egészének visszavonását, visszakövetelését eredményezheti).
  • Azt tapasztalja, hogy az EU-s pályázatokon induló cégek és intézmények felkészületlenek a közbeszerzések tekintetében, a mulasztásra vonatkozó jogkövetkezményekről nincs ismeretük. Ezenfelül a közbeszerzésekből fakadó kockázatokat nehezíti, hogy a közbeszerzések ellenőrzését kizárólag utóellenőrzés keretében végzi el az Irányító Hatóság az EMVA források esetében 2017. január 1. óta, előzetes minősítésre nem kerül sor, így olyan problémák derülhetnek ki, amelyek utólag nem javíthatók.
  • Emlékeztetett: a közbeszerzéssel érintett pályázatok sem képeznek kivételt az alól a kötelezettség alól, hogy a támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított 6 hónapon belül a kedvezményezett köteles elszámolni a megítélt támogatási összeg legalább 10%-ával

Bővebben a Portfolion - itt

Forrás: portfolio.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.