Rakossy 2016 kicsi

Közel 40 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el 151 fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) négy pályázati felhívásának keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t.

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásainak bővítése című felhívás során ezúttal 22 fejlesztés jut 3,3 milliárd forint támogatáshoz, amelyből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A fejlesztési források a hazai kkv-k versenyképességének javítását segítik, korszerű termék- vagy szolgáltatásfejlesztés támogatásával - ismertette az államtitkár.

Félmilliárd forint értékben 48 sikeres pályázatról született döntés a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című felhívás keretében. A pénzből a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybe vétele, marketingtevékenységek, árubemutatók és üzletember-találkozók megszervezése, idegen nyelvű honlap létrehozása, illetve piackutatás finanszírozható - közölte Rákossy Balázs. A támogatás segíti a vállalkozások exportképességének növelését, a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokba történő bekapcsolódásukat, a szomszédos országokkal való együttműködések fejlesztését.

A pályakezdők támogatására kiírt gyakornoki program keretében 44 pályázat nyert el összesen több mint 360 millió forintot. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl a megszerzett szakképesítések hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

A stratégiai K+F műhelyek kiválósága című felhívás keretében 37 projekt kap összesen több mint 35,5 milliárd forint fejlesztési forrást. A felhívás célja a hazai, állami fenntartású tudásbázisok kutatás-fejlesztési kapacitásának erősítése annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási eredmények születhessenek - jelezte Rákossy Balázs.

A nyertesek listája a www.palyazat.gov.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI, Kép: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.