Digitalis jolet

Három 2017-ben induló új GINOP pályázaton összesen 54 milliárd forintot nyerhetnek el hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásuk érdekében.

Ingyenes előminősítési szolgáltatásunkra a cikk alján található űrlap kitöltésével tud jelentkezni!

A magyar kkv-k nagy részénél részben finanszírozási okokra visszavezethető elmaradás mutatható ki a vállalati folyamatok digitális támogatottságában. A GINOP 3.2.2-8.2.4 vállalati informatikai pályázat („Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása”) 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással és 21,875 milliárd forint kedvezményes kölcsön biztosításával nagy lendületet adhat mintegy 4000 hazai vállalkozásnak.

„A hazai vállalkozások és Magyarország versenyképességének egyik alapfeltétele a digitalizáció. A vállalatirányítási rendszerek bevezetése, a vállalati termelés és a pénzügyi folyamatok digitalizálása az első és kikerülhetetlen lépcsőfok az új ipari forradalom, az IPAR 4.0 fejlesztések felé vezető úton” – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

A hagyományos iparágak digitalizációjának támogatása mellett a kormány fokozott figyelmet fordít a digitális ipar, a hazai infokommunikációs kkv-k fejlesztésére is. A GINOP 3.2.4-8.2.4 („Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása”) pályázat a vállalati felhőszolgáltatások elindítását 2 milliárd forint vissza nem térítendő és 2,5 milliárd forint visszatérítendő összeggel támogatja. A GINOP 3.1.2-8.2.4 kódszámú pályázat az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatásához nyújt segítséget.

„Az IKT exporttámogatást célzó pályázat megjelenése fontos lépés a Digitális Jólét Program keretében kidolgozott, a kormány által elfogadott Digitális Exportfejlesztési Stratégia (DES) végrehajtásában. A hazai IKT vállalkozások kiválóak mind a termékfejlesztésben, mind a szolgáltatásnyújtásban, azonban segíteni kell őket abban, hogy képesek legyenek azokat eredményesen értékesíteni világszerte” – mondta el Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos.

„Fontosnak tartjuk, hogy a digitális ipar a fővároson kívül is fejlődhessen, ehhez járul hozzál a GINOP 3.1.2-8.2.4 pályázat, amely kizárólag a vidéken is működő infokommunikációs cégek projektjeit támogatja. A 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő és 5,625 milliárd forint visszatérítendő támogatás nyújtásával legalább 200 darab IKT céget kívánunk elérni” - tette hozzá Kara Ákos.

A három megjelent pályázatra 2017 elejétől adhatók be támogatási kérelmek.

Forrás: NFM

Ingyenes előminősítési szolgáltatásunkra az alábbi űrlapon tud jelentkezni!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.