kiss miklos zsolt 00001

Több jel is arra utal, hogy "egy jól körülhatárolható pályázatíró maffia próbálhatott rákapcsolódni" a 13,9 milliárd forintos keretösszegű, a mikrovállalkozásoknak szóló vidékfejlesztési pályázatra, ezért ugrott sokszorosra mintegy 100 milliárd forintra a túligénylés mértéke és ezért döntött úgy a Miniszterelnökség, hogy leállítja a pályázatot - jelezte a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt. A portfolio.hu beszámolója szerint a pályázatok elbírálása során igyekeznek majd kiszűrni azokat, amelyekben az üzleti tervek nagyfokú egyezőséget mutatnak és ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tegyenek, jelentős összegben elkövetett költségvetési csalás előkészítésében való részvétel miatt.

A portfolio.hu beszámol róla, hogy a kiírónak az tűnt fel, hogy a 13,9 milliárdos keretre már közel 100 milliárd forintnyi igény érkezett be, és több mint gyanús volt az, hogy egyes pályázatírók a szűk 3 napos határidőn belül 50-100 pályázatot is benyújtottak. A minimális elvárás az volt, hogy az igényléshez helytálló üzleti terv is szükséges, ennek figyelembevételével pedig képtelenség, hogy egy-egy személy a kiírástól számított rövid időn belül ilyen sok megalapozott üzleti tervet tudna kidolgozni.

  • A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vidéki kirendeltségeitől is olyan visszajelzés érkezett, hogy azt tapasztalták, tömegesen és láthatóan szervezetten kérik regisztrálásukat olyan személyek, akikről a helyiek pontosan tudják, képtelenek lennének önálló vállalkozás vitelére vagy épkézláb üzleti terv kigondolására.
  • Mindez arra enged következtetni Kiss Miklós Zsolt megfogalmazása szerint, hogy egy jól körülhatárolható pályázatíró maffia próbálhatott rákapcsolódni a kiírásra. Tájékoztatása szerint miután értesültek a gyanús esetekről, azonnal úgy döntöttek, leállítják a kiírást.
    Az elbírálás során külön vizsgálják majd a nagyszámú pályázatot benyújtó pályázatírók munkáit, és igyekeznek kiszűrni azokat, amelyekben az üzleti tervek nagyfokú egyezőséget mutatnak.
  • A Miniszterelnökség emellett vizsgálja annak a lehetőségét is, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tegyen, jelentős mértékű költségvetési csalás előkészítésében való részvétel miatt.
  • Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kiírás ilyen formában való megjelentetéséhez az unió ragaszkodott, a magyar fél pedig a lehető legalacsonyabb kerettel (13,9 milliárd forint) tette közzé a felhívást, éppen azért, mert csökkenteni kívánta az esetleges visszaélés esélyét.

Forrás: portfolio.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.