dreamstime xxl 35071213Mikro 2016

2016. november 24-én 24 óráig lehet beadni még pályázatokat a 2016-os év egyik legnépszerűbb felhívására, melynek 13,8 Mrd Ft-os keretére eddig 53 Mrd Ft támogatási igény érkezett. A Vidékfejlesztési Program pályázatán 100% vissza nem térítendő, 12 millió forint támogatásra lehet pályázni.  

A konstrukció hasonló a mezőgazdasági termelőknek szóló fiatal gazda pályázathoz, így nagyon népszerű. Itt nincsen korhatár, de szigorú üzleti tervet kell vállalni és a vállalásokat 5 évig tartani. 12 M Ft-ot nem lesz lehetőség 1-2 M Ft-os árbevétel vállalással és alkalmazott nélkül elnyerni, így a maximum összeget csak a tényleg életképes ötletek gazdái tudják elnyerni. A támogatás 75%-át rögtön a nyerést követően ki fogják fizetni, elszámolni nem kell vele, mert nem beruházási típusú támogatás lesz, kötelezetsség csak az üzleti terv tartására nézve lesz. 

Néhány fontos kritérium:

  • Pályázhat mikrovállalkozás indítása esetén a helyben lakó 18. életévét betöltött cselekvő­képes természetes személy, aki a pályázat benyújtását megelőző évének (2015.) január 1. napján vidékies térségben életvitelszerű tartózkodási hellyel rendelkezett. Vidékies térségnek minősül a 10.000 fő alatti település, illeve néhány nagyváros külterülete, Budapest agglomerációs települések nélkül!
  • Az életvitelszerű tartózkodási hely alatt a lakcím vagy tartózkodási cím is elfogadható.
  • A felhívás lehetővé teszi, hogy a tervezett vállalkozásnak nem kell a tartózkodás helye szerinti településen lennie, viszont a vállalkozásnak is vidékies térségben kell majd működnie
  • Pályázó csak az lehet, aki első ízben indít vállalkozást, vagyis: nem tagja, nem volt tagja, illetve nem tulajdonosa vagy nemvolt tulajdonosa már bejegyzett vagy korábban bármeny okból megszűnt vállalkozásnak.


A részletes pályázati felhívás itt érhető el!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.