gyak

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" felhívásra.  A program célja az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban, felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok munkahelyi tapasztalathoz segítése, a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A program 9 hónapos gyakornoki idő és legalább 4,5 hónapos továbbfoglalkoztatási időszak teljesítését írja elő. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 100%-os támogatási intanzitás mellett minimum 1 900 000 Ft maximum 30 000 000 Ft. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. augusztus 1-től lehetséges forrás kimerülésig.

Ingyenes előminősítési szolgáltatásunkra a cikk alján található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A gyakornoki program a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is.

Támogatási kérelmet nyújthatnak be azok a vállalkozások, melyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, az éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt, mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek.

A pályázat keretében lehetőség nyíilk:

  • gyakornokok foglalkoztatására,
  • vállalati gyakornoki kapcsolattartói tevékenység ellátására,
  • a gyakornoki munkahely(ek) kialakításához, a munkavégzéshez szükséges eszközök, immateriális javak beszerzésére,
  • a gyakornoki munkahely(ek) kialakításához, a gyakornoki munkavégzés ellátásához szükséges és indokolt mértékű, nem engedélyköteles, vagy építési engedéllyel rendelkező infrastrukturális és ingatlan beruházásra.

A gyakornokkal szemben támasztott alábbi feltételek mindegyikének együttes teljesülése szükséges:

  1. 25 évesnél fiatalabb a munkaviszony megkezdésekor,
  2. iskolarendszerű oktatásban, felnőttoktatás vagy felnőttképzés keretében szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképesítést, (kivéve a 62-es OKJ szintkódú szakképesítéseket),
  3. foglalkoztatási jogviszony megkezdésekor oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat és nem is dolgozik,
  4. felsőfokú végzettséggel vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettséggel nem rendelkezik,
  5. a támogatást igénylő vállalkozással nem állt munkaviszonyban a támogatási kérelem benyújtását megelőzően,
  6. a fiatal a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint területileg illetékes Járási Hivatalnál az Ifjúsági Garancia rendszerben a gyakornoki munkaviszony létesítését megelőzően igazoltan regisztrált.

Mivel egy forráshiányos időszak után kifejezetten nagy az igény a pályázatokra, elképzelhető a gyors keretkimerülés.

A pályázati felhívásról részletesebben itt tájékozódhat!

Forrás: palyazat.gov.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.