huf 602646 960 720

A Kormány döntése alapján tovább bővül azoknak az MFB Pontoknak a száma, amelyeken keresztül a Széchenyi 2020 Program keretében elérhető visszatérítendő uniós forrásokra pályázhatnak a hazai vállalkozások.

A határozat nyomán az év végéig akár több száz újabb MFB Ponttal bővülhet az a több mint 400 helyszínből álló közvetítői hálózat, amelynek kialakításáról még tavaly határozott a kabinet.

A Kormány 2017 közepéig meg akarja hirdetni az EU-s pályázatokat, és még a ciklus vége előtt minden rendelkezésre álló uniós pályázati pénzt ki akar fizetni a nyerteseknek. Az újabb MFB Pontok létrehozásáról szóló döntés ennek a célkitűzésnek a szellemében született meg.

Az újabb MFB Pontok még nagyobb biztonságot és hatékonyságot jelentenek a több száz milliárd forintnyi uniós hitel és kombinált hitel vállalkozásokhoz történő gyors eljuttatásában. Az MFB Pontok végleges számára vonatkozóan a Magyar Fejlesztési Bank tesz majd szakértői elemzésen alapuló javaslatot, és 2016. május 20-ig közbeszerzést ír ki a hálózatbővítésébe bevont hitelintézeti partnerek kiválasztására.

Az újabb MFB Pontok miatt az új közvetítői rendszer működtetésének költségei nem nőnek, egy jelentősen bővülő hálózatot fog lényegében változatlan áron működtetni az állam. Az elérési pontok számának növelése erősíti majd a pénzügyi közvetítők közötti versenyt, és - a nagyvárosoktól egészen a kisebb településekig - ez év végéig országosan elérhetővé teszi az uniós visszatérítendő forrásokat.

A hálózatbővítés főként azokat a településeket fogja megcélozni, ahol sok kis és közepes vállalkozás működik, ahol a legnagyobb az érdeklődés az uniós pályázatok iránt, és ahol a legtöbb kedvezményezettre kell számítani.

Az MFB Pontok kialakításának első körére vonatkozó tárgyalásos közbeszerzési eljárás eközben hamarosan lezárul. A Magyar Fejlesztési Bank itt a következő napokban hirdet eredményt, az első MFB Pontok május második felében megnyílhatnak. Az MFB Pontok modellje olyan egyedi magyar megoldás, amely összhangban van az EU-s szabályokkal, ugyanakkor minden korábbinál könnyebben és költséghatékonyabban tesz elérhetővé soha nem látott kedvezményes feltételekkel igényelhető vállalkozásfejlesztési hiteleket több tízezer mikro-, kis- és közepes vállalkozás számára.

Forrás: kormany.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.