kkv

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” című (VEKOP-1.3.1-16 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,23 milliárd forint. A felhívás keretében mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet: kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, szövetkezetek. A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 9-től 2018. május 9-ig folyamatosan lehetséges.

A pályázat célja mikro-, kis- és középvállakozások segítése helyi, nemzeti, de leginkább nemzetközi hálózatba való bekapcsolódásának segítése, részvételük intenzitásának növelése. A támogatás azon vállalkozásokat célozza meg elsősorban, amelyek korszerű technológia kiépítését szeretnék megvalósítani. A vállalkozások külföldi piacokra kijutását elősegítő felhívás célja mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében. Mindezen célok eredményeként megvalósulhat a mikro-, kis- és középvállalkozások exportképességének és versenyképességének növekedése, a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokba történő bekapcsolódása, a szomszédos országokkal való együttműködések fejlődése, valamint a régióval folytatott külkereskedelmi tevékenységek fejlődése is. A projektek által teremtett új munkahelyek révén nőhet a foglalkoztatás is.

A felhívás támogatja a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybevételét, marketingtevékenységeket, idegen nyelvű honlap létrehozását és piackutatás elvégzését. A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

  • Külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel – önállóan támogatható tevékenység
  • Külföldi árubemutató szervezése – önállóan támogatható tevékenység

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 500 000 Ft, maximum 10 000 000 Ft, továbbá a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50 %-a. Az igényelhető támogatási összeg nem haladhatja meg a támogatási kérelem beadását megelőző teljes lezárt üzleti év éves átlagos statisztikai állományi létszámának 1 000 000 Ft-tal szorzott összegét.

A támogatási kérelmek benyújtására 2016. május 9-tól 2018. május 9-ig van lehetőség.

A pályázati felhívás itt található.

Forrás: palyazat.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.