gyakornoki program uj

Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg 16,2 milliárd forint kerettel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), amelyek célja, hogy elősegítsék az egyes képzésekben megszerzett szakképesítés hasznosulását, támogassák a fiatalok munkatapasztalat-szerzését, ösztönözzék foglalkoztatásukat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel. 

A "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" című felhívás keretösszege 15 milliárd forint, a pályázók legalább 1,9 millió és legfeljebb 30 millió forint támogatást nyerhetnek.

A program többek között bér- és járuléktámogatást nyújt a gyakornokok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, ha az alkalmazás a kis- és középvállalkozások statisztikai létszámának növelésével jár együtt.

Másrészt az összegből lehetőség nyílik az új munkahely tárgyi feltételeinek kialakítására, valamint segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására is.

A közlemény idézi Rákossy Balázst, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárát, aki szerint gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyük.

A "Gyakornoki program - támogató szolgáltatások" című felhívásra a kijelölt szakképzési centrumok, konzorciumi formában jogosultak támogatási kérelmet benyújtani, erre 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

A felhívás célja, hogy a szakképzési centrumok a program során folyamatos tájékoztatással, tanácsadással segítsék a gyakornokok és a vállalkozások egymásra találását, a fiatalok sikeres munkahelyi beilleszkedését segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartót, nyomon kövessék és értékeljék a gyakornoki foglalkoztatás tapasztalatait.

Az NGM szerint a program révén a szakképző centrumok közvetlen visszacsatolást kapnak a gyakornoki foglakoztatást végző vállalkozásoktól a gazdálkodó szervezetek által igényelt, a szakképzésbe fejlesztendő szakmai és munkaerő-piaci készségekről.

A most meghirdetett programok az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósulnak meg, amelynek lényege, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányai befejezését vagy a munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül megfelelő színvonalú, konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között lesz lehetséges.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás intenzitása 100%, összege minimum 1 900 000 Ft maximum 30 000 000 Ft.

Bővebben, pályázati felhívás itt (Gyakornoki program pályakezdők támogatására)

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.