Eptk kicsi

Több nagy beadási kör is lezárult a Széchenyi2020 pályázatokban, az új pályázatokat online, az EPTK felületen kell beadni. Összeszedtünk néhány gondolatot az új online rendszer szépségéről és sötét oldaláról, meglévő- leendő ügyfeleink-, konkurenciáink- vagy azok számára, akik egyedül, pályázatíró segítsége nélkül szeretnének pályázni.

Az Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Rendszer (EPTK) eptk.fair.gov.hu weboldalról érhető el, a KA, ERFA, ESZA pályázatainak beadásáért felel, az EMVA pályázatai, továbbra is ügyfélkapun, a régi rendszeren kerülnek majd online beadásra. Magyarul aki EU-s társfinanszírozású projektben gondolkodik és nem a vidékfejlesztési programban szeretne pályázni, annak irány az EPTK.

Nem érdemes a korábbi rendszerhez hasonlítani az új pályázói felületet, mivel sok minden alapjaiban változott, törekedtünk az objektív szempontok vizsgálatára.

A rendszerben magánszemélyként regisztrálunk első lépésként, majd ehhez a magánszemélyhez rendeljük a pályázó szervezeteket és legvégül a pályázó szervezetek pályázatait. Tehát nem egy projekthez kapjuk az online felületet, hanem egy felületen kezelhetjük az összes beadott, beadásra kerülő pályázatunkat.

Ahogyan eljutunk egy pályázati adatlap kitöltéséhez, 8 elemből álló folyamat ábrát látunk: 1. Támogatás kérelem elkészítés beküldés, 2. Támogatás kérelem elbírálás, 3. Szerződés tervezet kezelése, 4. Szerződés, 5. Finanszírozás, 6. Szakmai beszámolók, 7. Helyszíni ellenőrzés, 8. Kifogáskezelés. Ez sokat sejtet: nyertes projekt esetén a teljes projektlebonyoltás itt fog zajlani, bele értve a fenntartási időszakot is, tehát érdemes mielőbb jóban lenni a felülettel.

A pályázati adatlap kitöltése kapcsán felmerülő problémák, tanácsok:

- Ha a pályázat készítése során változik a projekt elsődleges helyszíne, azt csak akkor tudjuk módosítani, ha minden egyes költségtételnél kivesszük a helyszín megjelölését.

- Ha több aláíró van a pályázó szervezetnél érdemes csak azt a személyt rögzíteni, aki majd cégszerűen aláírja a pályázat beadásához szükséges nyilatkozatot, vagy érdemes utolsóként őt rögzíteni a hivatalos képviselők funkcióban, mivel az aláírandó nyilatkozatra csak egy aláíró nevet generál a rendszer.

- KKV pályázóknál a magánszemélyeken keresztül kapcsolódó cégek adatai is bekérésre kerülnek.

- Mindig word-ben dolgozzunk, az online rendszer időközönként "kidobhat".

- A dokumentum csatolás funkció átláthatatlan abból a szempontból, hogy a dokumentum feltöltésnél már nem látjuk, hogy pontosan melyik kötelező melléklethez töltjük fel az adott mellékletet.

- A dokumentum feltöltésnél el is tudjuk nevezni a fájlt, ami csak számokból állhat, emiatt a végső a nyilatkozatban, ahol látjuk a csatolt fájlok listáját, nehéz lesz beazonosítani mit is csatoltunk.

- Minden funkciót kétszeres kattintásra és kétszeres 3-4 másodperces várakoztatásra érünk el, ez többször is próbára teheti a türelmünket, arról nem is beszélve, hogy időközben a rendszer is "kidobhat".

- A leggyorsabb kitöltési módszer, ha előzetesen kimásoljuk word-be a szükséges adatokat és így kényelmesen írhatunk és szerkeszthetünk.

- A pályázati adatlapba bemásolt felsorolásokból nem oda illő "?" karaktereket kaphatunk, tehát a véglegesítés előtt többszöri átolvasás javasolt.

Néhány pozitívum:

- A pályázati életút egy felületen van tehát, ez nagyban könnyítheti a projektgazda életét. Például, nem kell három helyről előkotorni a pályázati adatlapot ha javában zajlik a megvalósítás és támogatási szerződést akarunk módosítani a pályázati dokumentációval összhangban.

- A hiánypótlásnál kapunk egy külön online felületet, ahol azok az adatlap részek vannak kizárólag, amit módosítani szükséges. Ez egy nagyon komoly nehézségtől mentesít bennünket: hiánypótláskor nem kell újra keresgetni melyik funkciót, hol-, mire kell átírni, nem kell újra beadni az egész adatlapot és rettegni, hogy megint zölddé váljon a felület, hogy újra benyújthassuk az adatlapot. Mindezek mellett nem is tudjuk elkövetni azt a projekt szempontjából végzetes hibát, hogy olyat módosítunk az adatlapban, amit nem kértek tőlünk a hiánypótláskor.

- A támogatás teljes ellenőrzése funkció többnyire jól működik.

Az EPTK bevezetésre került, túl sok opció nincs, tehát használnunk kell, ha pályázni szeretnénk. Bízunk a hibák javításában és a rendszer folyamatos fejlesztésében.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.