megujoloenergianapelem

A GINOP 1.2.2-15 eszközbeszerzési pályázatban főtevékenységként, egyedüli beszerzésre kerülő eszközként lehetőség van megújuló berendezés (napelem, napkollektor) vásárlására is!

A kizárólag KKV-knak közzétett és ma már csak a szabad vállalkozási zónában elérhető pályázatról már többször írtunk honlapunkon. Azonban az új megújuló energia dimenziójáról nem írtunk eddig: a pályázatban vásárolt új eszköz lehet kizárólag megújuló berendezés is, tehát nem kell kizárólag gyártáshoz kapcsolódó termelő berendezést vásárolni.

Nem elhanyagolható szempont, hogy ezért cserébe 3 komoly vállalást is kell tennie a pályázónak, árbevételt, személyi jellegű ráfordítást, létszámtartást kell tartani a projekt zárástól számított 3 évig. Mérlegelési szempont tehát, hogy ér-e ennyit az adott megújuló berendezés.

Értesülésünk szerint, a GINOP 4. alatt megnyitásra kerülő, vállalati energiaracionalizálást segítő támogatási konstrukciókban kizárólag éves energiamegtakarítást kell majd vállalni a megújuló berendezésért cserébe, illetve ott majd lehet nyílászáró cserére és külső/belső hőszigetelésre is pályázni.

A központi régió kivételével, mindenhol elérhető pályázatot eleve 20 milliárd forint kerettel nyitották meg, 2015. július 8-án, úgy hogy a nem szabad vállalkozási zóna beruházásai és a szabad vállalkozási zóna beruházásai is 10-10 milliárd forint keretet kaptak. A nem szabad vállalkozási zónának minősülő települések beruházásai kimerítették keretüket még augusztus 27-én, a szabad vállalkozási zónában azonban még végig élt a keretösszeg a tavalyi év folyamán.

Ez terület kapott még 20 milliárd forintot és egy megújuló energia területet, azonban úgy látszik a keret még így sem fogy el.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.