A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 2015. augusztus 28-ától érhető el az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című pályázat, amelynek segítségével hazánk minden háztartása számára elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet-hozzáférés– jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

 A Magyarország szélessávú hálózatáról készült adatbázis alapján hazánkban 883 ezer háztartásban jelenleg még nem érhető el nagysebességű internet-szolgáltatás. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, ugyanakkor az országos lefedettség megteremtéséhez további ösztönzők szükségesek. A 68 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő, és a 10 milliárd forintos keretösszegű visszatérítendő forrásnak köszönhetően olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek biztosítják a jelenleg lefedetlen területeken a nagysebességű hálózat kiépítését – ismertette Rákossy Balázs.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár hangsúlyozta: a cél a kevésbé fejlett régiókban található, újgenerációs szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal még nem lefedett területek, valamint az optikai felhordó hálózattal nem rendelkező települések csatlakoztatása a nagy sebességű hálózati infrastruktúrához.

Rákossy Balázs emlékeztetett: a Digitális Magyarország kormányzati program a teljes hazai digitális környezet fejlesztését tűzte ki céljául. A Digitális Magyarország megvalósítása révén 2018-ra minden háztartásban elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sebességű internet-hozzáférés, növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével javul az állampolgárok egyéni életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen nő hazánk versenyképessége is.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.