Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása (NFA-2013-KKV)

A Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahely-teremtő beruházási pályázatot hirdet. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. Ebből 700-800 KKV-nál 5200 új munkahely létesíthető, továbbá legalább tízezer már meglévő munkahely megőrzése segíthető.

 

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 18. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 18. és 18/A. §-ai alapján - a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprész 2013. évi központi keretéből - a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV) munka-helyteremtő beruházásainak támogatására.

 

Pályázók köre
• gazdasági társaságok,
• a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 70. §-a szerinti egyes jogi személyek vállalatai,
• a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei,
• szövetkezetek,
• az egyéni vállalkozók.

A pályázat alapján csak induló beruházás támogatható. A pályázatokat a beruházás helye szerinti fővárosi/megyei kormányhivatal munkaügyi központjához 2013. február 14-től 2013. április 5-ig lehet benyújtani a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint.

 

A támogatás gépek, eszközök, berendezések vásárlására használható fel, a korábbi évek hasonló pályázataihoz képest pedig végrehajtottak néhány - részben adminisztratív - könnyítést.

Idén 1,4 millióról 1,5 millió forintra emelkedett az egy munkavállaló után adható támogatást. Ez az alapösszeg félmillió forinttal bővül, ha a vállalkozás regisztrált álláskeresőt vesz fel, további 300 ezer forinttal, ha roma származásút, 200 ezerrel, ha hátrányos és 300 ezerrel, ha a leghátrányosabb helyzetű térségben hoz létre munkahelyet. Ha szabad vállalkozási zónában bővít a vállalkozás, további 400 ezer forint támogatásra jogosult, vagyis a maximális - vissza nem térítendő - támogatás 3 millió forint lehet munkavállalónként - hangsúlyozta az államtitkár.

Fontos változás, hogy már nemcsak legalább három éve működő vállalkozások pályázhatnak, hanem kétéves működés is elegendő. A pályázaton azok a vállalkozások vehetnek részt, amelyek utóbbi évüket pozitív szaldóval zárták - fűzte hozzá Czomba Sándor.

Elmondta, hogy az elnyert összegből munkahelyet kell teremteni, amelyet legalább két évig, az ahhoz kapcsolódó gépeket és egyéb beszerzéseket pedig legalább három évig kell fenntartani.

Forrás: NGM

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.