A Gazdaságfejlesztési Operatív Program kiemelt célja a korszerű üzleti környezet részét képező infokommunikációs infrastruktúra kiépülésének támogatása Magyarország azon térségeiben, amelyekben a nagy sávszélességigényű szolgáltatások elérhetővé válásához szükséges hálózati infrastruktúra üzleti alapon nem épült ki, és belátható időn belül nem is fog kiépülni. Ezeken a - jellemzően elszórt kistepelülések alkotta - területeken a piaci elégtelenségek indokolják a fejlesztéspolitikai beavatkozás szükségességét.

Pályázat célja
Jelen konstrukció a megfelelő kapacitású körzethálózati infrastruktúra hiányosságai miatt optikai hálózattal el nem ért települések megfelelő minőségű és kapacitású szélessávú eléréséhez kíván támogatást nyújtani. A jelen konstrukció alapvető célja, hogy a támogatott beruházás révén az érintett településeken nyílt hozzáférést (open access) biztosító, technológia-semleges körzethálózati csatlakozás épüljön ki projektenként minimum egy – de lehetőség szerint több szomszédos – kistérség valamennyi, optikai hálózattal még el nem ért településén. A konstrukció célja továbbá, hogy a nagy kapacitású alapinfrastruktúra elérje az érintett települések önkormányzatát és oktatási intézményeit.

Rendelkezésre álló forrás
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12 milliárd forint.

Pályázók köre
1.    kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,
2.    kettős könyvvitelt vezető jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok
Jelen pályázat keretében konzorciumok nem nyújthatnak be pályázatot.

Támogatható tevékenységek

  • Előkészítési tevékenység;
  • Településeket a gerinchálózattal összekötő körzethálózat (a meglévő vagy a pályázat keretében kiépítendő gerinchálózati csatlakozási pont és a települési hozzáférési aggregációs pontok (MPoP) közötti körzethálózati szakasz) kiépítése;
  • Az érintett településeken a hozzáférési aggregációs pont (MPoP) létesítése (az aktív eszközök üzemviteléhez szükséges szünetmentes energia ellátás, földhálózat, stb.) és a helyi hozzáférési hálózat(ok) technológia-független kiszolgálására való alkalmassá tétele;
  • A hozzáférési aggregációs pont (MPoP) és az érintett települések önkormányzata, oktatási intézményei, illetve az eMagyarország Pontnak és/vagy az IKSzT-nek otthont adó épület közötti alapinfrastruktúra kialakítása.
  • A szélessávú infrastruktúra létrehozásához szükséges passzív hálózati eszközök beszerzése és alépítmények kialakítása.

Pénzügyi feltételek
A vissza nem térítendő támogatás mértéke a megvalósítás helyszínétől függően minimum 30%, maximum 70%.

  • Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és Dél-Dunántúl tervezési statisztikai régiókban 50%;
  • Közép-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban 40%;
  • Nyugat-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban 30%.

A fenti területi besorolás szerinti támogatási intenzitások kisvállalkozások beruházásai esetében 20 százalékponttal, középvállalkozások esetében 10 százalékponttal növekednek.

Jelen pályázat keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100.000.000 Ft, maximum 3.000.000.000 Ft

Benyújtási határidő
A pályázatok benyújtása 2012. március 1-től – 2012. április 30-ig lehetséges.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.