Októbertől elérhetőek az Új Széchenyi Terv Kombinált Hitel Garancia pályázatai a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára. A pályázatokhoz 400 millió forint erejéig garanciát biztosít európai uniós forrásból a kormány.

Az új kiírás lebonyolítása egyablakos rendszerben, a hitelintézeteknél történik, úgy, hogy a bank a projekt megvalósítás időszakára előfinanszírozza az uniós támogatást. Egyszerűsítést jelent az is, hogy csak a finanszírozó felé kell fedezetet biztosítani. A vállalkozóknak a projekthez szükséges összköltség 25%-ával kell rendelkezniük önerőként, a fennmaradó rész 25% vissza nem térítendő uniós támogatásból, és 50% banki hitelből áll.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalatok számára” 4 milliárd forintot, míg a „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére” 2 milliárd forintot különített el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A vállalkozóknak a projekthez szükséges összköltség 25%-ával kell rendelkezniük önerőként, a fennmaradó rész 25% vissza nem térítendő uniós támogatásból, és 50% banki hitelből áll. Az uniós támogatást bank a projekt megvalósítás időszakára előfinanszírozza.

Siba Ignác, a Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságának főigazgatója hangsúlyozta, hogy az új eljárás keretébe bevont kiírások elsődleges célja a kereskedelmi banki módszerekkel nem kellő mértékben finanszírozható vállalkozások számára a vissza nem térítendő támogatások mellett a vállalkozások üzleti és projekt elképzeléseinek megvalósításához szükséges források biztosítása. A pénzügyi háttér megteremtésével kívánja a NFÜ támogatni a vállalkozások forgalmának, piaci részesedésének, és árbevételének növelését. „Ahhoz, hogy ösztönözzük a fejlesztési beruházásokat nem csak támogatást, hanem a megvalósításhoz szükséges egyéb forrást is biztosítani kívánjuk a vállalkozóknak” – emelte ki az NFÜ főigazgatója.

Az Ügynökség számára kiemelkedő fontosságú, hogy az Európai Unió 2020-as stratégiájával és céljaival összhangban készüljön a 2013-tól kezdődő következő programozási időszakra. Az Új Széchenyi Terv keretében indított Kombinált Hitel Garanciával eljárás is ezt a célt hivatott szolgálni, így a vissza nem térítendő és a visszatérítendő források kombinálásával  teszi lehetővé a vállalkozások üzleti elképzeléseinek támogatását. Mindez hozzájárul az Operatív Program fő célkitűzéséhez, amely a magyar gazdaság fenntartható és tartós növekedésének elősegítése, a fizikai és human tőke minőségének, és a termelékenység javításán keresztül. Az Új Széchenyi Terv Kombinált Hitel Garancia pályázatai a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára októbertől elérhetőek a már csatlakozó bankokon keresztül.

A felhívás jelentőségét mutatja, hogy már 4 bank csatlakozott az eljáráshoz: az OTP Bank, a Magyar Fejlesztési Bank, Citibank, és a K&H Bank. A pályázat kedvező feltételek mellett kínál forrásokat a vállalkozásoknak, hiszen hitel- és támogatási igényüket a résztvevő hitelintézeteken keresztül intézhetik. Mindezt egyszerűsített és gyorsabb ügyintézésen, átláthatóbb folyamaton keresztül tehetik meg, így a forrásokhoz ésszerű időn belül, kedvezőbb hitelfeltételek mellett juthatnak hozzá. „Az OTP Banknál már elérhető a vállalkozások számára az OTP Kombinált Hitel Garanciával eljárás. A bank vállalati tanácsadói az ország 22 pontján megtalálható Kereskedelmi Banki Centrumokban várják a pályázni kívánó vállalkozókat. Arra számítunk, hogy az egyszerűsített eljárás megkönnyíti a vállalkozásoknak a hitelhez jutást és növelheti gazdasági teljesítményüket.” - nyilatkozta Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

A pályázati felhívások feltételeiről, illetve az eljárás során nyújtott hitelek kondícióiról az ujszechenyiterv.gov.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődő vállalkozások.

Forrás: nfu.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.