Az új pályázati lehetőség célja, hogy a munkaerő versenyképességének, az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növelje a vállalkozások versenyképességét, a technológiai fejlődéshez való alkalmazkodását, és ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére. A pályázat további célja, hogy olyan vállalkozások is hozzájussanak a támogatásokhoz, amelyeknek erre – méretükből és szűkös erőforrásaikból adódóan – korábban nem volt lehetőségük, és így a képzések révén kialakuljanak a tudatos emberi erőforrás gazdálkodás alapjai a mikro-, és kisvállalkozásoknál.

Kik pályázhatnak?
Pályázhatnak egyéni vállalkozók, jogi személyiségű gazdasági társaságok, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok és szövetkezetek, azonban csak mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, konzorciumok nem. Feltétel, hogy az éves átlagos statisztikai állományi létszám a pályázat benyújtását megelőző legutolsó (lezárt), teljes üzleti évben minimum egy fő legyen.

Támogatható tevékenységek

  • szakmai képzések: a szakmai képzés irányulhat az OKJ-ban szereplő vagy abban nem szereplő szakképesítés megszerzésére
  • idegen nyelvi képzések
  • a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb.)
  • számítástechnikai, informatikai képzés
  • munka- és egészségvédelem.

Mekkora a támogatás összege és mértéke?
A képzési támogatás kétféle módon vehető igénybe:

  1. Csekély összegű (de minimis) támogatás nyújtható azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a támogatás igénybevételének évében és az azt megelőző két pénzügyi év időszakában a megítélt támogatás összege nem haladta meg a 200 000 eurónak, a közúti szállítási ágazatban tevékenykedő kedvezményezett esetében a 100 000 eurónak megfelelő forint összeget.
  2. Amennyiben a pályázó nem tartozik az előző kategóriákba, a vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzések esetén a maximális támogatási intenzitás a képzés és a képzéshez kapcsolódó szolgáltatások költségének 80%-a elszámolható. A maximális támogatási intenzitás általános képzés esetén az elszámolható költségek 60%-a, szakképzés esetén az elszámolható költségek 25%-a.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás összege: maximum 5 millió Ft. Az elnyerhető támogatás alsó határára nincs korlátozás.

Mikortól lehet pályázni?
A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től lehetséges.

 

A pályázati kiírás tervezet elérhető itt

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.