A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által szeptemberben útjára indított Új Széchenyi Terv (ÚSZT) vitairatához a szakmai és civilszervezetektől mintegy ötszáz vélemény érkezett – mondta Rónai Péter, a tárca közlekedésstratégiai tanácsadója egy múlt heti szakmai konferencián. 

Ezek körülbelül tíz százaléka a Közlekedés – Tranzitgazdaság fejezethez. A széles körű társadalmi konzultációk során nagy vita alakult ki a Tranzitgazdaság elnevezésen, mondván, hogy a minél nagyobb hozzáadott érték elérése lenne a cél. Ezért várhatóan Transzfergazdaságra való módosítását javasolják.

A tervek szerint az NGM az összegyűjtött észrevételek alapján november 30-ig véglegesíti és nyújtja be a kormánynak az ÚSZT tervezetét, az Új Széchenyi Tervet pedig a tárcaegyeztetéseket követően, 2011. január 15-én hirdetik meg.

A pályázatok kiírása jövő tavasszal várható.

Az NGM a Közlekedés – Tranzitgazdaság fejezetben az elképzelések szerint 11 témában javasol pályázatokat. Ezekben minden közlekedési ágazat képviselve van. Rónai Péter példaként említette a kötött pályás városi hálózatok összekapcsolását, a logisztikai csomópontok, az autohof rendszer, valamint az informatikai és telematikai rendszerek fejlesztését.

Forrás: vg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.